tiistai 2. lokakuuta 2012

Villasukat 100-vuotiaalle

Wikipedia kertoo, että villasukka on villalangasta valmistettu sukka. Villasukka neulotaan yleensä puikoilla ja niitä on valmistettu Suomessa kautta aikojen. Lisäksi Wikipedia tietää kertoa, että villasukkapariin kuluu lankaa noin 70-150 grammaa ja että yksinkertaisen sukkaparin neulominen ei ole erityisen vaikeaa.

Se miksi villasukat tuli juuri nyt mieleen johtuu osaksi siitä, että parhaillaan minulla on villasukat jalassa. Omatekemät ja hempeän kirjavat. Tärkein syy villasukkatekstilleni on kuitenkin alkujaan muutamista blogeista löytämäni kirjoitus villasukkatalkoista 100-vuotiaille. Kiinnostuin aiheesta ja otin asiasta selvää. Villasukkatempaus on lähtenyt siis liikkeelle vastavetona Kelan päätökselle lopettaa torkkupeittojen lahjoittaminen 100-vuotiaille. Talkoiden takana on Mirka Johansson ja sukkatempauksesta voi lukea lisää täältä. Facebook ryhmäkin tälle hyvälle asialle on olemassa.

Sukkapuikoillani on tänä syksynä koko elämän kirjo. Viime viikolla lähti postin mukana villasukat viikon ikäiselle ja nyt on puikoilla sukat 100-vuotiaalle. Kuva tulee kunhan ne 100- vuotiaan sukat ovat valmiit.

Neulomisiin!

2 kommenttia:

Mona kirjoitti...

Olen alusta asti seurannut tätä tempausta ja ihailen suuresti Mirkan tarmokkuutta !
Mukavaa että ihmiset jaksavat lähteä vieläkin mukaan tähän projektiin ja "tuhlata" pienen hetken omasta vapaa-ajastaan hyvän asian puolesta :)

A-M kirjoitti...

Kudon joka tapauksessa, joten miksipä en tekisi sitä myös hyvän asian puolesta :)